ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ποιοι Είμαστε

Το Κέντρο Αποτοξίνωσης και Απεξάρτησης «Αναγέννηση» είναι κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης για άτομα και οικογένειες με προβλήματα εξαρτήσεων.
Το προσωπικό αποτελείται από πτυχιούχους στον τομέα της ψυχικής υγείας και συμβούλους εξειδικευμένους στις εξαρτήσεις, με μακρόχρονη εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, μεγάλο μέρος του προσωπικού μας συγκροτείται και από ανθρώπους, που έχουν βιωματική εμπειρία, που έχουν «περάσει και ξεπεράσει» το πρόβλημα της εξάρτησης και οι οποίοι μπορούν αληθινά να κατανοήσουν και ουσιαστικά να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους που βασανίζονται από την «αρρώστια» του εθισμού. Πιστεύουμε πως στο πρόβλημα της εξάρτησης υπάρχει λύση και είναι εφικτή η μετάβαση σε ένα νέο τρόπο ζωής ελεύθερο και χωρίς εξαρτήσεις.

null

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Ο βασικός μας σκοπός είναι η παροχή της κατάλληλης ενημέρωσης και της ουσιαστικής υποστήριξης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του εθισμού.

Για τον λόγο αυτό, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε ο εξαρτημένος να σταματήσει την χρήση των ουσιών ούτως ώστε μόλις ξεπεράσουμε το αρχικό στάδιο της σωματικής εξάρτησης, να μπορέσουμε μαζί με τον θεραπευόμενο να ερευνήσουμε, να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τους λόγους για τους οποίους στράφηκε στη χρήση ουσιών.

Αφού, λοιπόν, δοθούν απαντήσεις σε πολλά «γιατί» γύρω από τον εθισμό, που στοιχειώνουν τον ίδιο αλλά και τους ανθρώπους γύρω του, επόμενος και βασικός μας στόχος είναι να αντιληφθεί, πρωτίστως το άτομο αλλά και η οικογένεια του, το «τι» πραγματικά χρειάζεται να κάνει και το «πώς» θα το επιτύχει, ώστε όχι απλώς να σταματήσει και να απέχει από τη χρήση αλλά κυρίως να αποκτήσει έναν καινούριο και ποιοτικό τρόπο ζωής, χαρακτηριζόμενο από αξιοπρέπεια, αυτογνωσία, υπευθυνότητα και ελευθερία.

Ο εξαρτημένος αλλά και η οικογένεια του μπορούν με ασφάλεια και εχεμύθεια να επικοινωνήσουν μαζί μας, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και να προτείνουμε κάποιες λύσεις, σε θέματα που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ 

 

Η εμπειρία μας έχει αποδείξει πως, πολλές φορές, καθοριστική σημασία για την επιτυχή και αποτελεσματική ανάρρωση ενός ατόμου από τον εθισμό του, συντελεί η απομάκρυνση, για κάποιο τουλάχιστον διάστημα, από το γνώριμο περιβάλλον του εξαρτημένου και η διαμονή του σε ένα ασφαλές και ήρεμο μέρος, όπου θα μπορεί, πιο αποτελεσματικά και απερίσπαστος από άλλα προβλήματα και κινδύνους, να επικεντρωθεί στον εαυτό του, στο πρόβλημα του εθισμό του και στην βοήθεια που θα του παρέχεται .

Για το λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει, έναν ασφαλή, ζεστό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και κοντά στη θάλασσα, όπου παρέχουμε, για το διάστημα που θα χρειαστεί, τη δυνατότητα φιλοξενίας του ατόμου που επιθυμεί να βρει έναν νέο και ποιοτικό τρόπο ζωής, ελεύθερο και χωρίς εξαρτήσεις.

Έχοντας ως βασικό στόχο την ανάρρωση από τον εθισμό, την ανάληψη της ευθύνης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθοδηγούμε τον ίδιο, με πλήρη υποστήριξη, να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του, να δώσει νόημα στο παρόν του και να αποκτήσει πίστη και ελπίδα για το μέλλον του.

Έχουμε δει από την εμπειρία μας στον χώρο των εξαρτήσεων πως το πρόβλημα του εθισμού είναι πολυπαραγοντικό και σαν κατάσταση προσομοιάζει με αρρώστια που επιδρά αρνητικά σε σωματικό, πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο και αλλοιώνει τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά του ατόμου. Εισβάλει αδιάκριτα στις ζωές των οικογενειών, επηρεάζοντας το κάθε μέλος της με τρόπους καταστροφικούς. Ο εξαρτημένος, ένας άνθρωπος αιχμάλωτος που υποφέρει από εμμονές και καταναγκασμούς, οδηγείται στην παρορμητική χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ η/και άλλων εθιστικών συμπεριφορών, προκαλώντας στον εαυτό του και στους γύρω του πόνο και άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

Ο πόνος, η αγωνία, η ενοχή, ο θυμός, η απογοήτευση, η απόγνωση, η ντροπή είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που κατακλύζουν τον εξαρτημένο και την οικογένεια του. Ωστόσο, η ανάρρωση είναι δυνατή και η λύτρωση από «τα σκληρά δεσμά του εθισμού» είναι εφικτή.

Μέθοδοι που εφαρμόζονται στο κέντρο μας

 

 

ΓΝΩΣΤΙΚΟ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (Albert Ellis)

ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (Carl Rogers)

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Aaron T.Beck)

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΧΕΣ

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της απεξάρτησης σκοπός μας είναι η παροχή κατάλληλης ενημέρωσης, αποτελεσματικής αντιμετώπισης και ουσιαστικής υποστήριξης, για μια ζωή ελεύθερη χωρίς εξαρτήσεις.

Για την επίτευξη του ως άνω σκοπού στο θεραπευτικό μας κέντρο παρέχουμε μια σειρά υπηρεσιών, όπως:

 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 • ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ (ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΑΛΚΟΟΛ, ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ)
 • ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
 • ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΛΟΓΙΣΤΗ)
 • ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ
 • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ)
 • ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ
 • ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
 • ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
 • ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
 • ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
 • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (AFTER CARE) ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας, δεν είσαι μόνος!